10 Şubat 2011 Perşembe

YILDIZNAME NEDİR VE NASIL BAKILIR


YILDIZNAME
Yıldızname yi günümüzün astroloji bilimiyle eşleştirebiliriz.  Her ne kadar bazı  farklar varsa da  temelde burçlar ve   yıldızlarla uğraşır. Değerli ziyaretçi; Yıldızname adından da anlaşılacağı üzere  Yıldız ve burçlarla uğraşan bir yorum şeklidir. Ve özellikle Türk-İslam felsefesinde hayat bulmuş ve Osmanlılar döneminde çok geliştirilmiş ve  yaşatılmıştır. Yıldıznamede  insanların doğduklarından ölene dek başlarına gelenler ve gelecekler,        geçirebilecekleri kazalar, hatalar, iyi olaylar   bellidir. Ayrıca  insanların başlarına gelecek hastalıkların maddi yada manevi tedavi şekilleri belirtilmiştir.Maddi  hastalıktan kastımız tıbbi rahatsızlıklardır. Bu tür hastalıklar için Yıldızname çeşitli otlar ve bitkilerden oluşan karışım yada macunlarla        tedavi şekli önerir. Ve işin şaşırtıcı yönü oldukça faydalı olur. Manevi        hastalıklardan kastımız ise kişinin ruhi durumu ile ilgilidir. Yani kişi mizacı dolayısıyla Nazara yatkın olur. Yada doğumunda bir illet ile  birlikte doğmuş olur. Yada koyulan ismin kendisine iyi gelmediği olur. Cin  ve Peri değmiş yada büyü yapılmış olur. Bu benzeri durumlarda da Yıldızname bir çözüm üretecektir.
NASIL BAKILIR?
Eğer doğum tarihini bildiğinizden eminseniz mesele yok. Ama  bilmiyorsanız yada takip ettiğiniz burç sizi tarif etmiyorsa ne yapacaksınız? Meraklanmayın beni takip edin  yeter.
Kişinin yıldızını bulmak için Ebced hesabı da  denilen bir yöntem uygulanır. Her yıldız aynı zamanda bir burca tekabül eder. Bu  şekilde kişinin talihi ve hastalıkları vs. hakkında bilgi sahibi   olunur.        
Ebced hesabı 3 çeşit olmakla beraber ben sizlere Ebced-i   Sagir dediğimiz küçük Ebced hesabını açıklayacağım. Aslında malumunuz   Ebced hesabı Arapça dır. Türkçe ye  uyarlayabildiğim kadarıyla buraya  yazıyorum umarım sizlere faydalı olur.        
Nasıl bakılacağına gelince kişinin ana ismi ile kendi ismi aşağıdaki   tabloya bakarak toplanır ve 12 şer erkekler için düşülür. kadınlar için 9   şar düşülür en son kalan bakiyeye bakılır.      
Anne+isim=sonuç      
sonuç-12=bakiye        eğer sayı büyükse 12 ye kadar düşülür.      
Hatice oğlu mehmet bu türkçe olduğu için hesaplaması söyle olur  
(Ha)=8 (Ti)=4 (Ce)=3 hatice isminin toplamı 15 tir      
mehmet isminin =  (me)=4 (he)=5 (me)=4 (te)= mehmet isminin toplamı 13
sonra hatice isminin toplamı ile mehmet isminin toplamı yapılır. 15+13=28 dir 28 sayısından 12 şer düşülür kalan sayı 4 dür. sonuç bakiye 4 dür yengeç burçunu tabidir. aslı arabcadır türkçe çok zor hesaplanır. arabça harflerinde 3 çeşit yazım  şekli vardır. onun için arabca hesaplanması daha iyi olur.Baki  kaç kalırsa o numaralı burca bakılır.        
ÖRNEKKOÇ BURCU (21 Mart-20 Nisan)
BU BURCUN YILDIZI  MERİHTİR.
BİRİNCİ VASIF (21 Mart-30 Mart)
Bu burçta doğan  erkekler esmer tenli yada açık renkli olabilir ve uzun boylu büyük başlı    olurlar.Yüz hatları keskindir.Çehreleri köşelidir. alınları açık sert ve        cüretkar bakışlı gözleri açık kanatlı burun ve alaycı ağızları vardır.tok        sesli olup saçları soluktur.vücut kemikleri iri bünyeleri sağlamdır.Çabuk        kızarlar ama öfkeleri çabuk geçer. çok inatçı olup eğlenceye düşkündürler        Kolay baskı altına alınamazlar .Haksızlıklara hep baş kaldırırlar.Çocukken        yaramaz gençken çok aktif olurlar.Tembelliği sevmezler çalışkan olurlar bu        yüzden her işte başarılı olurlar. Bela ve dertlere karşı        dayanıklıdırlar.................

İKİNCİ VASIF (31 Mart -9 Nisan)
Hayatta tek istedikleri  çevrelerine faydalı olmak maddi durumları da sağlıkları gibi bir kararda   durmaz kah yükselir kah çıkar....Yemek yemeyi çok severler midelerine    düşkün olurlar bu yüzden sindirim rahatsızlıkları ve kalp rahatsızlığı        onlara çok yakındır.Cesaret ve atılganlık gerektiren işlerde   başarılı olurlar yıldızlarıyla ahenk için kırmızı renk yakut yada elmas    taşlı yüzük kullanmaları tavsiye edilir...
]Kadınların yaptıkları büyü ve sihir den muzdarip olur haklarında        çok dedikodu yapılır..
ÜÇÜNCÜ VASIF ( 10 Nisan-20 Nisan)
Merih yıldızının   tesiri altındadırlar....Bu tarihte doğan kişinin sevdikleri kişinin başka yerlere şehirlere gitme ihtimali vardır... Bir fitne ve dedikodu yüzün den  çok yakın dostlarıyla düşman olabilirler...............
YUKARI DA KOÇ  BURCU 'NUN SADECE SAYFALARCA TUTAN AÇILIMLARIN'DAN ÇOK KISA BİR BÖLÜM  VERİLMİŞTİR...